duminică, iulie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Antreprenori de pe ambele maluri ale râului Nistrului au primit finanțare europeană pentru a dezvolta afaceri

Acasă Articole Antreprenoriat Antreprenori de pe ambele maluri ale râului Nistrului au primit finanțare europeană...

La Chișinău, a avut loc ceremonia de acordare a certificatelor de grant pentru două concursuri desfășurate în cadrul programului: „Mentorat în afaceri – Start pentru tineri” și „Crearea de sinergii pentru comunitățile de afaceri competitive de pe ambele maluri ale râului Nistru”.

Cei 13 tineri selectați din rândul celor 98 de participanți la concurs vor beneficia de granturi de până la 15.000 euro. Pe lângă asistența financiară, antreprenorii vor beneficia de consiliere pentru a-și extinde activitatea de antreprenoriat.

Suportul financiar a fost oferit în cadrul Programului „Măsuri de Promovare a Încrederii”, finanțat de UE și implementat de PNUD. Acest program își propune să contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale râului Nistru, prin implicarea lor în proiecte comune de dezvoltare.

Printre afacerile susținute, se numără producerea cașcavalului artizanal, producția jucăriilor eco din lemn, o linie de împachetare a fructelor uscate, biscuiților, modernizarea echipamentului de producere a oțetului de mere etc.

Acest concurs a ajuns la a cincea ediție.

Certificatele de grant au fost oferite de ambasadorul UE, Janis Mazeiks, și Dima Al-Khatib, Reprezentantă rezidentă PNUD în R. Moldova.

În cadrul aceleiași ceremonii au fost oferite certificate de granturi și pentru câștigătorii concursului „Crearea de sinergii pentru comunitățile de afaceri competitive de pe ambele maluri ale râului Nistru”, desfășurat, de asemenea, în cadrul Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD Moldova.

Vor fi susținute financiar șase proiecte, în valoare de 40 mii euro fiecare, care se bazează pe cooperarea antreprenorilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Printre activitățile planificate sunt creșterea nivelului de digitalizare și automatizare a proceselor administrative, formarea competențelor digitale pentru antreprenorii din industriile creative, dezvoltarea turismului, cooperarea apicultorilor de pe ambele maluri ale râului Nistru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -