sâmbătă, iulie 2, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Acțiune de protest la BNM pe tema demisiei lui Octavian Armașu. Reacția BNM: este nevoie de aplicarea unei politici monetare restrictive

Acasă Chișinău mun. Acțiune de protest la BNM pe tema demisiei lui Octavian Armașu. Reacția...

O acțiune de protest, organizată de PSRM, a avut loc azi în fața sediului Băncii Naționale a Moldovei (BNM). Participanții la acțiune au cerut demisia șefului Băncii Centrale și a Guvernului, cerând, totodată, trecerea instituției bancară sub „controlul poporului”, transmite Jurnalist.md.

Participanții la acțiunea de protest și-au exprimat nemulțumirea față de politica monetară a BNM, pentru că a admis reducerea rezervelor valutare, creșterea inflației și, respectiv, a prețurilor. Organizatorii acțiunii de protest a acuzat că BNM slujește intereselor băncilor comerciale.

În timp ce socialiștii protestau, BNM a emis un comunicat de presă în care a reiterat că, de rând cu celelalte bănci centrale din regiune, a decis „să promoveze o politică monetară menită să asigure stabilitatea financiară.” Măsurile BNM sunt întreprinse cu scopul de a proteja pe viitor economiile și veniturile cetățenilor, potrivit Băncii Centrale.

„În condițiile în care șocurile inflaționiste sunt resimțite mai puternic în țări cu economii mici și deschise precum e cea a R. Moldova, respectiv inflația este mai persistentă, este nevoie de aplicat în continuare măsuri de politică monetară restrictive”, a menționat BNM în comunicatul citat.

În această săptămână, guvernatorul BNM, Octavian Armașu, urmează să fie audiat în Parlament, după ce o inițiativă în acest sens a fost lansată de majoritatea parlamentară PAS, care a fost susținută și de opoziție. Guvernatorul a fost audiat și în luna aprilie în contextul creșterii inflației și a prețurilor. Atunci, BCS s-a pronunțat pentru demiterea guvernatorului BNM și chiar a depus un proiect în acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -