sâmbătă, iulie 2, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Summitul Nordic al Tinerilor din Moldova a avut loc la Drochia

Acasă Articole Asociere şi întruniri Summitul Nordic al Tinerilor din Moldova a avut loc la Drochia

„Summitul Nordic al Tinerilor din R. Moldova”, cel mai ambițios eveniment de învățare, dezbatere, decizie și celebrare a mișcării de tineret din regiunea de nord a țării, s-a desfășurat, recent, la Drochia – Capitala Culturală a Nordului.

Consiliul Raional al Tinerilor din Drochia, gazda și organizatorii evenimentului, a creat o atmosferă caldă și plăcută în care, fiecare tânăr s-a simțit important, util și totodată motivat să se implice în continuare în diferite activități.

,,Un imperativ al echipei noastre a fost, este și va fi fortificarea comunicării dintre tineri și APL, ca una din formele ce contribuie la implementarea calitativă a schimbărilor în spațiul de tineret. Summitul Nordic al Tinerilor din Moldova a susținut acest fapt, mai ales prin forumul de discuție pe care la creat, marcând mișcarea de tineret în partea de nord a țării. Fiind organizat în premieră un astfel de eveniment, echipa noastră, cât și colegii din regiunea de nord, au pus bazele unei tradiții demne de urmat și în anii ce vor veni. Considerăm că putem oferi exemple celorlalți, doar prin propriul exemplu”, spune președintele CRT Drochia, Stanislav Cebotari.

Echipele de tineri din Sângerei, Râșcani, Fălești, Soroca, Drochia și grupul de inițiativă locală „Tinerii Mihăilenari”, au pregătit Top trei activități și, nu în ultimul rând, relațiile lor cu Administrația Publică Locală, care ulterior, au fost prezentate colegilor, învățând și servind sursă de inspirație unii pentru alții.

,,Pentru mine, ca voluntar activ și membru al grupului de inițiativă a fost interesant să particip, am avut ocazia să cunoaștem alți tineri cu care pe viitor, avem de făcut lucruri frumoase împreună. Am fost entuziasmată de receptivitatea fiecăruia și dorința de a schimba ceva în localitatea sau raionul său”, spune membrul Organizației „Tinerii Mihăilenari”, Luminița Cojocari.

Summitul și-a propus să promoveze modelele de succes în activitățile de tineret; susținerea conlucrării dintre structurile de tineret prin semnarea acordurilor de colaborare; încurajarea schimbului de bune practici și experiențe în domeniul de tineret; sprijinirea participării tinerilor în dialogul constant și structurat cu autoritățile publice locale, grupurile de inițiativă și dezvoltarea resurselor umane responsabile de coordonarea activităților de tineret.

La finalul evenimentului au fost semnate mai multe acorduri de colaborare între organizații și adoptată o Declarație comună a Summitului Nordic al Tinerilor.

Nicoleta ALBOT, 
corespondentă comunitară în r. Râșcani

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -