duminică, februarie 25, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Ziua Europei, celebrată la Chișinău. Un „Orășel european” și un concert au loc în centrul Capitalei. Arcul de Triumf va fi iluminat în culorile drapelului european

Acasă Articole Altele Ziua Europei, celebrată la Chișinău. Un „Orășel european” și un concert au...

Ziua Europei este celebrată azi în centrul Chișinăului cu sloganul „Solidaritate pentru Pace”. Evenimentele sunt organizate de Delegația UE în R. Moldova.

În PMAN s-a instalat „Orășelul european”, unde vor avea loc o serie de evenimente, sâmbătă, începând de la ora 13:00 și până seara târziu.

Sărbătoarea va fi deschisă la ora 13.00 cu o conferință de presă susținută de ambasadorul UE în Moldova, Jānis Mažeiks, și a șefilor misiunilor diplomatice ale statelor membre UE acreditate la Chișinău.

Vor avea loc un târg interactiv, concursuri tematice, seminare, evenimente pentru copii, prezentări ale bucătăriilor naționale. Orășelul va găzdui și o expoziție a organizațiilor societății civile. Cei care vor dori să polemizeze sunt așteptați la dezbaterea pe tema „Parteneriat pentru dezvoltarea serviciilor sociale”, organizată de Friedrich Ebert Stiftung Moldova și Institutum Virutes Civilis.

La ora 19:00, în PMAN vor evolua Ana Cernicova, Amelia Guzun, Pașa Parfeni, Constantin Moscovici și invitatul special – „Bez Obmejen” (Ucraina), acompaniați de corul și orchestra Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, sub bagheta virtuosului Mihai Agafița.

La ora 22:00, vizitatorii vor putea urmări finala concursului internațional „Eurovision”, în transmisiune directă din Torino. Sărbătoarea se va încheia cu iluminarea Arcului de Triumf în culorile drapelului UE.

Delegația UE la Chișinău precizează că evenimentele dedicate Zilelor Europei vor continua până pe 5 iunie în alte localități ale R. Moldova. Pe 15 mai, „Orășelul european” își va deschide porțile la Ungheni, pe 20 mai – la Cahul, pe 21 mai – la Edineț, pe 22 mai – la Soroca, pe 5 iunie – la Ștefan Vodă.

În perioada 16-31 mai, va avea loc Festivalul cinematografiei și culturii europene, în cadrul căruia vizitatorii vor putea viziona filme și concerte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -