vineri, aprilie 19, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Legea care permite vânzarea către SUA a unui teren de 5 hectare din centrul Chișinăului a intrat în vigoare

Acasă Regiuni Chișinău mun. Legea care permite vânzarea către SUA a unui teren de 5 hectare...

Legea privind ratificarea Acordului dintre Guvernul de la Chișinău și Guvernul de la Washington, întocmit prin schimb de note, privind vânzarea unui teren de cinci hectare în centrul Chișinăului, unde va fi construit un nou sediu al Ambasadei SUA, a intrat în vigoare. Documentul a fost ratificat de președinta Maia Sandu și publicat, vineri, în Monitorul Oficial al R. Moldova.  

Între timp, socialiștii au anunțat că vor să inițieze un referendum la acest subiect. Recent, deputații socialiști au invocat și faptul că legea a fost aprobată cu încălcări de procedură. Moldova și SUA au semnat un Memorandum de Înțelegere în vederea inițierii procedurii de vânzare a terenului Stadionului Republican în momentul în care legea pentru ratificarea Acordului nu era intrată în vigoare.

Guvernul american va suporta cheltuielile de cumpărare a terenului.

Terenul Stadionului Republican, cu o suprafață de peste cinci hectare, se află în paragină din 2007. Acordul de vânzare a teren a fost aprobat în anul 2019, în perioada guvernării PD. Acum doi ani, deputații PSRM și din Partidul „Șor”, au adoptat o lege ce prevedea retrocedarea terenului în proprietatea statului. Ulterior, însă legea a fost declarată neconstituțională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -