duminică, iulie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

FMI salută măsurile de supraveghere a sectorului financiar întreprinse de BNM

Acasă Regiuni Chișinău mun. FMI salută măsurile de supraveghere a sectorului financiar întreprinse de BNM

Directorii executivi ai Fondului Monetar Internațional (FMI) au salutat măsurile de politici întreprinse cu fermitate de Banca Națională a Moldovei pentru a face față creșterii inflației. 

Declarațiile se conțin în decizia Consiliului de directori executivi al FMI care au finalizat evaluarea ad-hoc a programului susținut prin Mecanismul extins de creditare (ECF) și Mecanismul de finanțare extinsă (EFF) pentru Moldova.

Potrivit unui comunicat al BNM, FMI a apreciat consolidarea supravegherii sectorului financiar și, respectiv, reziliența acestuia, în pofida presiunilor temporare asupra lichidității din piață. Directorii executivi au subliniat importanța ajustării măsurilor de înăsprire a politicii monetare pentru realizarea echilibrului dintre obiectivul asigurării stabilității financiare și cel al creșterii economice.

Inflația, deteriorarea fluxurilor comerciale și alte dificultăți cu care se confruntă Moldova din cauza războiului au determinat FMI să deburseze imediat 144,81 mil. USD în cadrul programului Fondului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -