sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Consultări publice pe marginea proiectului Strategiei de dezvoltare socio-economică a Chișinăului și suburbiilor

Acasă Regiuni Chișinău mun. Consultări publice pe marginea proiectului Strategiei de dezvoltare socio-economică a Chișinăului și...

Chișinăuienii sunt invitați la consultări publice, lansate de Primărie, pe marginea proiectului Strategiei de dezvoltare socio-economică și spațială durabilă a Chișinăului și suburbiilor.

La prezentări vor participa reprezentanții municipalității și autorii documentului, care vor răspunde la întrebările cetățenilor și vor asculta propunerile acestora de a îmbunătăți proiectul și de a contribui astfel la dezvoltarea capitalei și a suburbiilor sale.

Cele mai bune idei vor fi examinate și ulterior incluse în document.

Strategia conține opt capitole care vizează formarea unei noi identități a municipiului, dezvoltarea spațială durabilă a teritoriului și a construcțiilor urbane, dezvoltarea socio-demografică și socio-economică a municipiului, dezvoltarea infrastructurii de transport și edilitară, a sectorului istorico-cultural și turistic, dar și protecția mediului.

Consultările vor avea loc conform următoarei agende:

  • Luni, 16 mai, 17:00 – 19:00, Artcor, str. 31 August 1989, nr.137;
  • Marți, 17 mai, 17:00 – 19:00, Artcor, str. 31 August 1989, nr.137;
  • Miercuri, 18 mai, 17:00 – 19:00, Pretura Botanica, str. Teilor,10;
  • Joi, 19 mai, 17:00 – 19:00, Pretura Râșcani, str. Kiev,3.

Strategia de dezvoltare socio-economică și spațială durabilă a Chișinăului prevede proiectele de modernizare a capitalei și a suburbiilor, care ar putea fi implementate până în anul 2030. Documentul a fost elaborat de o companie străină și a fost supus anterior mai multor consultări cu specialiști din diverse domenii, printre care arhitecți, urbaniști, peisagiști, experți economici, de mediu și în transport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -