marți, mai 17, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Ion Iovcev, după repunerea sa în funcția de director al liceului românesc din Tiraspol: „a fost o chestiune de onoare”

Acasă Articole Dreptul la un proces echitabil Ion Iovcev, după repunerea sa în funcția de director al liceului românesc...

Ion Iovcev a fost restabilit, la 6 mai, printr-o hotărâre de judecată, în funcția de director interimar al Liceului Teoretic „Lucian Blaga”, singura instituție școlară cu predare în limba română din Tiraspol. Într-un interviu pentru Jurnalist.md, Ion Iovcev a spus că nu și-a dorit recăpătarea funcției cu orice preț, aceasta fiind „o chestiune de onoare”. Ion Iovcev a admis însă că ar putea renunța la acest post după o anumită perioadă de timp.

După emiterea hotărârii de judecată, Ion Iovcev a avut o întrevedere cu actualul ministru al Educației, Anatolie Topală, ultimul prezentând scuzele de rigoare pentru felul în care ministerul a încetat, din 2 septembrie 2021, raporturile de muncă cu el.

„I-am zis ministrului că nu a fost scopul meu să revin de urgență în școală, pentru că nu sunt dintre cei care mă consider veșnic într-o funcție”, ne-a spus Ion Iovcev.

Directorul repus în post spune că era „încrezut că mai devreme sau mai târziu ordinul va fi anulat”.

Am vrut să fie o chestie de onoare, dar, deoarece ceea ce se întâmplă acum în Liceul „Lucian Blaga” – se aude puțin despre școlile românești din Transnistria – am decis că voi exercita funcția pentru o scrută perioadă de timp”, a spus Ion Iovcev.

Precizăm că Ion Iovcev a fost director al Liceului „Lucian Braga” timp de aproape 30 de ani. Dânsul a fost eliberat din funcție în vara anului trecut în legătură cu atingerea vârstei de pensionare – așa cum a motivat ordinul emis de Lilia Pogolșa, ministra Educației de atunci.

Ion Iovcev urmează să preia interimatul funcției începând cu 16 mai. El nu a mai călcat pragul instituției din 2 septembrie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -