vineri, februarie 23, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Delegația UE la Chișinău a făcut public programul Zilei Europei în R. Moldova

Acasă Regiuni Chișinău mun. Delegația UE la Chișinău a făcut public programul Zilei Europei în R....

Delegația Uniunii Europene în R. Moldova, împreună cu Ambasadele Statelor Membre ale UE, anunță că Ziua Europei 2022 va fi marcată printr-o serie de evenimente culturale și educative, în mai multe regiuni din Moldova. 

Activitățile planificate pe parcursul lunii vor decurge sub genericul „Solidaritate pentru pace” în contextul războiului din Ucraina. Acestea vor scoate în evidență cultura și valorile UE, precum și asistența oferită de UE și statele sale membre, în spiritul Echipei Europa, în beneficiul cetățenilor R. Moldova.

În Chișinău, Orășelul European este organizat pe 14 mai, în PMAN, urmat seara de un concert de excepție susținut de artiști din Moldova și Ucraina.

Pe 21 mai, locuitorii din Edineț sunt invitați la Orășelul European, care va avea loc în Piața principală din Edineț, urmat de un concert susținut de artiști locali acompaniați de Moldovan National Youth Orchestra.

Bucătăria europeană va face parte din ambele Orășele Europene care vor găzdui, de asemenea, o serie de activități culturale și interactive pentru toată lumea, inclusiv pentru copii.

Evenimente în contextul Zilei Europei 2022 vor fi organizate la Soroca, Ștefan Vodă, Ungheni, Bălți etc. în colaborare cu BEI, autoritățile locale și rețeaua de Eurocluburi și Centre de Informare Europeană din întreaga țară.

  • Tradiționalul Festival de Film și Cultură Europeană va fi difuzat la TV și online, în perioada 16-31 mai.
  • Evenimentele dedicate Zilei Europei se vor desfășura în perioada 9-31 mai, iar agenda poate fi accesată aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -