sâmbătă, iulie 20, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Muzeul de Istorie și Etnografie din Bălți se închide pe o perioadă de aproape doi ani pentru lucrări de modernizare

Acasă Regiuni Bălți mun. Muzeul de Istorie și Etnografie din Bălți se închide pe o perioadă...

Muzeul de Istorie și Etnografie din Bălți a anunțat că își sistează activitatea pentru aproape doi, perioadă în care va fi implementat un amplu proiect de renovare și modernizare a instituției.  

Lucrările de renovare ar urma să înceapă la 6 iunie și terminate până la 31 decembrie 2024. Bugetul proiectului se cifrează la peste 10,5 mil. de lei, dintre care 9,5 mil. de lei sunt alocate de Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.

Directoarea interimară a instituției, Mariana Mihalevschi, a comunicat pentru Jurnalist.md că proiectul prevede, în mare parte, renovarea sistemului electric și al celui de ventilare. În perioada lucrărilor, cei 12 lucrători ai Muzeului vor fi implicați în activități de cercetare, vor elabora registrul electronic al instituției și realizată digitalizare fișelor analitice și a exponatelor. „Avem de realizat un volum foarte mare de lucrări”, a specificat Mariana Mihalevschi.

Proiectul prevede și crearea unui Centru Regional de Informаrе Turistică în cadrul instituției. Muzeul va fi dotat cu echipamente electronice pentru рrоmоvare și documentare, sisteme de ghidare audio și video etc.

Muzeul de Istorie și Etnografie din Bălți numără în jur de 37.000 de exponate. Instituția a fost fondată acum 62 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -