miercuri, aprilie 17, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Ambasadorul american la Chișinău: SUA vor sta cot la cot cu R. Moldova pe măsură ce își consolidează arhitectura de securitate

Acasă Regiuni Chișinău mun. Ambasadorul american la Chișinău: SUA vor sta cot la cot cu R....

Ambasadorul SUA la Chișinău, Kent Logsdon, le-a vorbit studenților Universității de Stat din Moldova, în cadrul unei prelegeri, despre relația dintre SUA și Moldova și perspectivele acesteia în cadrul unui eveniment organizat de FRIȘPA.

Ambasadorul a subliniat sprijinul SUA pentru eforturile Moldovei de a consolida instituțiile democratice și de a lupta împotriva corupției, de a construi o economie prosperă și de a consolida arhitectura de securitate a țării pentru a face față provocărilor de astăzi și de mâine.

Diplomatul a spus că este de datoria sa să pună bazele cooperării strânse dintre cele două țării pentru perioada următorilor 30 de ani.

Potrivit lui Kent Logsdon, sunt trei priorități cheie pentru dezvoltarea relațiilor moldo-americane.

SUA vor colabora cu Moldova în vederea consolidării câștigurilor democratice pe care le-a obținut în ultimii ani; SUA vor colabora cu guvernul și cetățenii pentru a construi o economie care să funcționeze pentru toți; SUA vor sta cot la cot cu R. Moldova pe măsură ce își consolidează arhitectura de securitate pentru a face față provocărilor de astăzi și de mâine.

În prelegerea sa, ambasadorul a mai declarat că „sistemul de justiție trebuie curățat”, iar SUA vor oferi „sprijin crucial” pentru ca Moldova să se poată asigura că numai cei mai onești judecători și procurori pot face parte din sistem.

Diplomatul a mai vorbit despre lupta împotriva corupției, diversificarea surselor de energie, „creșterea comerțului și investițiilor bilaterale între Moldova și SUA.”

„Pe termen mediu și lung, programele noastre vor ajuta integrarea R. Moldova pe piețele europene de gaz și electricitate. Vom ajuta ca Moldova să îmbunătățească eficiența energetică în clădirile comerciale, guvernamentale și private”, a spus ambasadorul.

Ambasadorul Logsdon a mai declarat că SUA văd R. Moldova în calitate de exportator de securitate, și nu doar în calitate de beneficiar de ajutor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -