duminică, iulie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

UE alocă R. Moldova suma de 8 mil. de euro pentru combaterea atacurilor cibernetice și dezinformării

Acasă Regiuni Chișinău mun. UE alocă R. Moldova suma de 8 mil. de euro pentru combaterea...

Comisia Europeană a adoptat luni un pachet de sprijin în valoare de 8 mil. de euro pentru a întări rezistența R. Moldova în fața atacurilor cibernetice și dezinformării.

Despre aceasta a anunțat eurodeputatul român Siegfried Mureșan, copreședintele Comitetului de Asociere din partea Parlamentului European. Acesta susține că aceste riscuri s-au intensificat odată cu invazia Rusiei în Ucraina.

Banii vor fi putea fi folosiți pentru a întări infrastructura de securitate cibernetică, dar și pentru a oferi sprijin mass-mediei independente și Consiliului Audiovizualului din R. Moldova în vederea combaterii știrilor false.

De la începutul invaziei ruse din Ucraina, Republica Moldova a fost ținta mai multor atacuri cibernetice asupra site-urilor și platformelor guvernamentale, dar și a unui număr foarte mare de știri false. În acest context, Uniunea Europeană vine să ajute autoritățile de la Chișinău să-și protejeze instituțiile statului și cetățenii în fața amenințărilor venite dinspre Kremlin.

La fel, banii alocați vor putea fi folosiți și pentru a întări capacitatea de gestionare a fluxului mare de refugiați din Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -