marți, mai 17, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Reacția ministrului Justiție la adoptarea la Comat a legii care permite purtarea panglicii Sf. Gheorghe

Acasă Chișinău mun. Reacția ministrului Justiție la adoptarea la Comat a legii care permite purtarea...

Un act aparent ilegal – așa a catalogat ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, hotărârea adoptată ieri de Adunarea Populare a Găgăuziei, care permite purtarea, pe teritoriul autonomiei, a panglicii Sf. Gheorghe, care a fost interzisă de Parlamentul de la Chișinău în contextul folosirii ei în războiul din Ucraina. Ministrul a afirmat că actul respectiv urmează a fi supus controlului de legalitate.

În opinia lui Sergiu Litvinenco, adoptarea unui asemenea act reprezintă un precedent periculos, care ar avea ca efect o „dezincriminare indirectă” a unor fapte sancționate de legislația națională, prin restrângerea aplicabilității normelor contravenționale, penale, precum și a normelor speciale privind contracararea activității extremiste în anumite regiuni ale țării.

Actul adoptat la Comrat urmează a fi supus controlului de legalitate prin intermediul oficiului teritorial al Cancelariei de Stat, a notat ministrul.

„Întrucât un asemenea act poate avea consecințe grave, din punctul meu de vedere, se poate recurge la sesizarea directă a instanței de contencios administrativ, solicitându-se totodată suspendarea actului contestat, în corespundere cu prevederile legislației naționale”, a scris Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -