vineri, septembrie 22, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

În premieră, fețele bisericești de la Mitropolia Moldovei nu merg la Ierusalim după Lumina Sfântă. Va fi adusă la Chișinău de niște pelerini

Acasă Regiuni Chișinău mun. În premieră, fețele bisericești de la Mitropolia Moldovei nu merg la Ierusalim...

Nici o față bisericească din cadrul Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, subordonată canonic bisericii ruse, nu va merge după Lumina Sfântă la Ierusalim. În acest an, Focul Haric va fi adus la Chișinău de un grup de enoriași.

„Anul acesta va fi o procedură mai simplă, credincioși de-ai noștri care se află într-un pelerinaj la Ierusalim vor participa la acest eveniment miraculos și vor aduce Focul Haric. Enoriașii vor aduce Focul Haric și noi îl vom prelua”, a spus secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș, pentru zdg.md.

Focul Haric ar urma să ajungă la Chișinău în seara zilei de sâmbătă 23 aprilie. Acesta va fi adus pentru al 20-lea an consecutiv. În anii precedenți, în aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim, pe lângă fețe bisericești, se implicau politicieni și oameni de afaceri

Amintim că, ieri, Mitropolia Basarabiei, subordonată bisericii române, a anunțat că la 23 aprilie, Lumina Sfântă va fi adusă la Chișinău de Mitropolitul Basarabiei Petru. Acesta va sosi cu o aeronavă la Aeroportul Internațional din Iași de unde va ajunge, sâmbătă, la Chișinău, la sediul Mitropoliei Basarabiei, str. 31 August 1989, nr. 161, începând cu ora 19:00, astfel ca până la ora 00:00 Lumina să fie prezentă în sfintele altare a tuturor bisericilor de pe cuprinsul Mitropoliei Basarabiei pentru a fi transmisă credincioșilor.

Una din cele mai vechi atestări documentare a minunii pogorârii Sfintei Lumini o avem din anul 617 d. Hr., după cucerirea Ierusalimului de către perși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -