vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Ambasadorul Rusiei în Moldova este convocat azi la Ministerul de Externe de la Chișinău

Acasă Articole Altele Ambasadorul Rusiei în Moldova este convocat azi la Ministerul de Externe de...

Diplomația de la Chișinău a anunțat că luat act de declarația reprezentantului MAE rus, făcută în cadrul briefingului din 20 aprilie, prin care se menține retorica neconstructivă și inacceptabilă la adresa președintelui R. Moldova, iar evenimentele istorice sunt instrumentalizate în scopuri de propagandă.

„Dat fiind limbajul inacceptabil utilizat în adresa șefei statului din partea reprezentantului oficial al diplomației ruse, MAEIE a dispus convocarea ambasadorului Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov”, se arată într-o declarație a MAEIE.

Diplomația moldoveană recomandă autorităților ruse să ia cunoștință de textul discursului președintei Maia Sandu, care este accesibil în limba rusă și care nu lasă loc de interpretări. În declarație se mai arată că deciziile Parlamentului reprezintă un drept suveran al țării noastre și reiterează apelul către partea rusă de a nu admite ingerința într-un proces democratic, legitim și intern al R. Moldova.

Miercuri, reprezentanta MAE rus, Maria Zaharova, a declarat că unele afirmații ale Preşedintelui R. Moldova, Maia Sandu, despre panglica Sf. Gheorghe sunt inacceptabile și o insultă la adresa memoriei celor căzuți în război. Reacția a venit la discursul Maiei Sandu de după promulgarea legii care interzice în Moldova simbolurile care promovează războiul din Ucraina – panglica Sf. Gheorghe, literele „Z” și „V”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -