marți, noiembrie 21, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Deputatul socialist Radu Mudreac a rămas fără imunitate parlamentară și a ajuns la spital

Acasă Regiuni Chișinău mun. Deputatul socialist Radu Mudreac a rămas fără imunitate parlamentară și a ajuns...

Parlamentul a încuviințat ridicarea imunității parlamentare a deputatului Radu Mudreac, urmare a cererii Procurorului General interimar adresate spicherului. Pentru aceasta au votat 56 de deputați, transmite Jurnalist.md.

Prin ridicarea imunității, organele de drept au dreptul să opereze cu percheziții sau să-l rețină pe deputatul Radu Mudreac.

Deputatul este bănuit de spălare de bani.

Radu Mudreac a declarat în plenul Parlamentului că a început să fie șantajat cu dosare penale, imediat după ce a pornit niște anchete despre situația carierilor.

După discursul din Legislativ, deputatul a fost transportat la spital cu o ambulanță. Potrivit colegilor de fracțiune, acesta a suportat, recent, cea de-a doua intervenție chirurgicală și era programat pentru o a treia.

Procedura de ridicare a imunității a durat, practic, întreaga zi, ședința în plen fiind marcată de dezbateri aprinse și emotive.

Deputații din BECS au blocat tribuna centrală a Parlamentului, scandând „Rușine”, după care au părăsit, în semn de protest, sala de ședințe.

După ridicarea imunității deputatului, procurorii anticorupție și ofițeri de la CNA au descins cu percheziții în mai multe locații legate de deputat și alte persoane vizate în cauza penală deschisă de organele de drept.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -