marți, noiembrie 21, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Ambasadorul Rusiei în Moldova, convocat la Chișinău

Acasă Articole Altele Ambasadorul Rusiei în Moldova, convocat la Chișinău

Oleg Vasnețov, ambasadorul Rusiei în R. Moldova, a fost convocat, joi, la ministerul de Externe de la Chișinău, în legătură cu unele afirmații ale reprezentantei MAE de la Moscova.

„În cadrul întrevederii cu secretarul de stat Ruslan Bolbocean, diplomatului rus i-a fost expusă poziția R. Moldova în legătură cu declarațiile recente ale purtătoarei de cuvânt a MAE rus și reiterată solicitarea de a nu admite ingerința într-un proces democratic, legitim și intern al țării noastre”, potrivit purtătorului de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă.

Precizăm în context că, miercuri, reprezentanta MAE rus, Maria Zaharova, a declarat că unele afirmații dintr-un discurs al Preşedintelui R. Moldova, Maia Sandu, despre panglica Sf. Gheorghe sunt inacceptabile și o insultă la adresa memoriei celor căzuți în război. Reacția a venit la discursul Maiei Sandu de după promulgarea legii care interzice în Moldova simbolurile care promovează războiul din Ucraina – panglica Sf. Gheorghe, literele „Z” și „V”.

Ulterior, MAEI a calificat afirmațiile Mariei Zaharova ca retorică neconstructivă și inacceptabilă la adresa Președintelui R. Moldova, iar evenimentele istorice sunt instrumentalizate în scopuri de propagandă. MAEIE a recomandat MAE de la Moscova că să ia cunoștință de textul discursului Maiei Sandu, care este accesibil în limba rusă și care nu lasă loc de interpretări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -