sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Reacția Ambasadei Rusiei în R. Moldova: „sunt încercări de a crea o realitate falsă”

Acasă Regiuni Chișinău mun. Reacția Ambasadei Rusiei în R. Moldova: „sunt încercări de a crea o...

Panglica Sf. Gheorghe păstrează memoria milioanelor de oameni care au căzut în lupta cu fascismul și nazismul, iar tentativele de crea „o nouă realitate falsă a acelor evenimente” afectează calea spre pace și prietenie, potrivit unui comunicat al ambasadei ruse la Chișinău.

Comunicatul a fost difuzat la scurt timp după anunțul președintei Maia Sandu cu privire la promulgarea legii ce interzice pe teritoriul R. Moldova simbolurile ce promovează războiul din Ucraina – panglica Sf. Gheorghe și simbolurile literelor Z și V.

Potrivit comunicatului ambasadei, panglica Sf. Gheorghe păstrează memoria a milioane de oameni care au căzut în Europa luptând cu fascismul și nazismul. Respectul și protejarea simbolurilor Marii Victorii sunt un semn de mulțumire a unei societăți moderne față de tații și buneii care și-au dat viața pentru a-și apăra patria, se arată în comunicat.

Misiunea diplomatică mai arată că „încercările de a crea o nouă realitate falsă a acelor evenimente, bazată pe atacuri ideologice la normele morale, privează popoarele noastre de dreptul la o memorie istorică veridică, afectează calea spre pace și prietenie.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -