luni, aprilie 15, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Femei din Moldova lansează afaceri prietenoase mediului

Acasă Articole Antreprenoriat Femei din Moldova lansează afaceri prietenoase mediului

Suedia și PNUD susțin 64 de femei cu activitate economică în gospodăriile lor pentru a demara afaceri prietenoase mediului și reziliente la schimbările climatice. Fiecare dintre ele a obținut câte un grant în valoare de până la 4.400 USD și vor mai beneficia de mentorat și instruire pe parcursul unui an, în cadrul proiectului PNUD „Comunități rezistente la schimbări climatice prin abilitarea femeilor”.

Antreprenoarele au fost selectate în cadrul unui concurs, la care au participat 255 de femei din raioanele Nisporeni, Călărași, Basarabeasca, Leova, UTA Găgăuzia, zona de securitate și regiunea transnistreană.

Evenimentul de decernare a certificatelor de grant a avut loc azi, la Chișinău

Startup-urile acoperă o gamă largă de domenii: apicultura, creșterea animalelor, creșterea păsărilor și managementul gunoiului de grajd, creșterea și prelucrarea plantelor medicinale, managementul deșeurilor textile, înlocuirea agenților frigorifici care epuizează stratul de ozon din sectorul comercial cu agenți frigorifici naturali etc.

Asistența obținută va fi investită de beneficiare pentru: construirea de sere și instalarea sistemelor de irigare prin picurare pentru cultivarea legumelor, florilor sau fructelor de pădure, implementarea sistemelor de energie regenerabilă pentru cultivarea și prelucrarea legumelor, dezvoltarea unei pensiuni agroturistice etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -