vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Patru trasee turistice pentru drumeții și cicliști au fost lansate în sudul Moldovei

Acasă Regiuni Cahul Patru trasee turistice pentru drumeții și cicliști au fost lansate în sudul...

Mai multe locuri istorice, peisaje naturale inedite, tradiții autentice și cultura gastronomică din sudul Moldovei au fost conectate în patru trasee turistice,  care au distanță totală de 173 de kilometri. Valoarea proiectului de crearea a traselor și digitizarea hărților s-a cifrat la 40.000 USD.

Fiecare traseu are circa 40 km lungime și poate fi parcurs fie cu bicicleta, fie pe jos, din orice punct de pornire dorește turistul. Traseele de ciclism sunt bine marcate, cu indicatoare ecologice. Totodată, cu ajutorul codurilor QR e posibilă descărcarea hărților ​​în format digital de pe portalul www.moldova.travel. Tot pe acest portal pot fi găsite recomandări despre locuri de odihnă, cazare, relaxare, activități în natură, evenimente de interes pentru turiști.

Traseele urmează în mare parte drumurile naționale, dar există și segmente cu drum de țară sau care trec prin păduri.

Traseele au fost create și lansate de ANTRIM, cu suportul financiar al USAID. În cadrul proiectului, USAID susține, de asemenea, 20 de pensiuni rurale să își mărească capacitățile de cazare și să-și sporească încasările.

DESCRIEREA TRASEELOR

Traseul de ciclism C2 întitulat „Pe urmele culturii, tradițiilor și bucătăriei găgăuze”: traseul de ciclism Comrat – Ceadâr Lunga.

ANTRIM

  • Are lungimea de 53 km, iar turiștii pot descoperi gastronomia locală autentică a comunității găgăuze. Pornind de la Comrat, capitala Găgăuziei, și mergând cu bicicleta prin mediul rural și satele găgăuzie, veți simți atmosfera găgăuză – unică prin originile sale etnice turcești – și veți gusta mâncărurile, aromele și vinul tradițional. Pe acest traseu veți avea șansa de a degusta vinul a două dintre cele mai cunoscute crame locale, de a explora istoria în cele mai cunoscute muzee găgăuze și de a încerca cele mai bune giuzlemea și kavurma la Complexul etno-turistic „Gagauz Sofrası”.

Traseele de ciclism C3, C4, C5, întitulate „Descoperă căldura Moldovei de Sud”,  vor încânta vizitatorii pentru a reveni iar și iar în cea mai caldă regiune a țării.

ANTRIM

  • C3 – Traseul Plopi-Pascani include vizite la crame și legătura cu natură. Pe acest traseu veți găsi singurul izvor din Moldova a cărui apă arde și veți descoperi frumosul oraș balnear – Cahul;
  • C4 – Traseul de ciclism Plopi – Pașcani – Slobozia Mare este unic prin diversitatea peisajelor naturale pe care le prezintă, dar și prin oamenii pe care-i vei întâlni de-a lungul lui – meșteri populari, gospodine, cântăreți și oameni simpli, dar deosebiți din sud. Pe acest traseu veți avea o experiență culinară autentică din regiunea de sud. De asemenea, puteți experimenta mai multe aventuri ușoare – plimbări cu barca pe apă, observarea păsărilor, plimbări cu cai sau căruțe. Traseul include 9 artizani, 2 muzee, pensiuni, crame, dar și unele dintre cele mai frumoase puncte de belvedere din Moldova, mai ales la apus – Dealurile de Aur Văleni și Lacul Beleu – un loc perfect de relaxare după o zi lungă pe bicicletă;

ANTRIM

  • C5 – Traseul de ciclism Slobozia Mare – Vulcănești vă invită să descoperiți peisaje naturale neexplorate unde veți pedala de-a lungul dealurilor acoperite cu vii și livezi. Traseul este relativ ușor, cu o lungime de 30 km, astfel încât să permită admirarea satelor și viața la țară. La finalul traseului de ciclism, veți avea șansa de a cunoaște găgăuzii, tradițiile și bucătăria la Crama Kara Gani din Vulcănești. Vă recomandăm să ajungeți în Slobozia Mare cu o seară înainte de a începe turul cu bicicleta, pentru a vizita crama Vinăria din Vale și să faceți un tur cu degustare de vinuri, dar și să vizitați satul și rezervația Beleu din apropiere, unde puteți solicita de la biroul Rezervația Naturii o plimbare cu barca pe Lacul Beleu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -