luni, aprilie 15, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Nicu Popescu, la CNN: „10% dintre copiii din Moldova reprezintă refugiații minori din Ucraina”

Acasă Regiuni Chișinău mun. Nicu Popescu, la CNN: „10% dintre copiii din Moldova reprezintă refugiații minori...

Vicepremierul Nicu Popescu, șeful diplomației de la Chișinău, aflat la Washington în fruntea unei delegații de oficiali moldoveni, a acordat un interviu postului american CNN în care a vorbit despre relansarea dialogului strategic moldo-american, criza refugiaților ucraineni, impactul socio-economic al războiului din Ucraina asupra Moldovei și despre agenda de reforme și aspirațiile de integrare europeană.

Șeful diplomației a declarat că întregul continent european este în nesiguranță, iar Moldova este foarte afectată de acest război.

„Țara noastră este cel mai fragil vecin al Ucrainei”, a declarat Nicu Popescu.

Vicepremierul a declarat că Moldova s-a confruntat cu un „val uriaș de refugiați.”

„Peste 400 de mii de refugiați din Ucraina au trecut prin teritoriul nostru, iar circa 3,5% din populația noastră curentă sunt refugiați ucraineni. Jumătate dintre ei sunt minori. Dacă ne uităm la populația noastră sub 18 ani, atunci 10% dintre copiii noștri din Moldova reprezintă refugiații minori din Ucraina”, a spus Nicu Popescu.

Șeful diplomației moldovene a mai apreciat că este o criză umanitară de proporții dramatice pe care autoritățile de la Chișinău încearcă să o gestioneze inclusiv cu suportul SUA și UE.

La Washington, Nicu Popescu și delegația moldoveană au avut o întrevedere cu Secretarul de Stat, Antony Blinken, tema discuției fiind dialogul strategic moldo-american și suportul SUA în derularea reformelor din R. Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -