vineri, aprilie 26, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

RAPORT. Departamentul de Stat al SUA constată situația gravă a Drepturilor Omului în regiunea transnistreană

Acasă Articole Discriminare şi inegalităţi RAPORT. Departamentul de Stat al SUA constată situația gravă a Drepturilor Omului...

Rapoartele de țară cu privire la situația în domeniul Drepturilor Omului pentru anul 2021, realizat de Departamentul de Stat al SUA, descrie și respectarea drepturilor omului în R. Moldova, inclusiv în regiunea separatistă transnistreană.

Documentul citat confirmă situația gravă a drepturilor omului în regiunea estică, aici fiind continuate practicile de aplicare a torturii, a tratamentelor inumane și degradante. Administrația transnistreană a continuat să interzică accesul pentru evaluarea independentă a condițiilor de detenție în închisorile din regiune.

Raportul Departamentului de Stat mai arată că în regiune sunt practicate detențiile și arestările arbitrare, mai ales a persoanelor care critică administrația transnistreană.

Potrivit documentului, în partea stângă a Nistrului libertatea de exprimare a continuat să fie reprimată. Administrația implementează o strategie pentru combaterea extremismului, care oferă instrumente suplimentare pentru a reduce la tăcere disidența și a reprima libertatea de exprimare. Jurnaliștii din stânga Nistrului practică autocenzura și au evitat să critice administrația.

Cu referire la regiunea separatistă, raportul se referă și la situația școlilor cu predare în limba română, libertatea de circulație, de întrunire și asociere, dar și alte aspecte importante ale drepturilor omului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -