duminică, mai 19, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Ceban: „Moldovagaz” nu va solicita acum majorarea tarifelor la gaz, chiar dacă devierile tarifare din aprilie se vor cifra la 500 mil. de lei

Acasă Regiuni Chișinău mun. Ceban: „Moldovagaz” nu va solicita acum majorarea tarifelor la gaz, chiar dacă...

Președintele Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz” a anunțat că instituția nu intenționează în timpul apropiat să facă demersuri către ANRE în vederea majorării tarifelor la gaze. Asta chiar dacă devierile tarifare din aprilie se vor cifra, conform estimărilor, la peste jumătate de miliard de lei, transmite Jurnalist.md.

Ceban a precizat pe canalul său de Telegram că, potrivit calculelor prealabile, suma devierilor tarifare pentru luna aprilie s-ar putea ridica la circa 500 mil. de lei.

Anterior, Ceban anunțase că prețul de achiziție a gazului de la „Gazprom” pentru luna aprilie este de 1193 USD pentru o mie de metri cubi, aproape dublu decât prețul din martie.

Tariful la gaze, pentru consumatorii finali, este de peste 15 lei pentru 1 m.c. de gaz, inclusiv cu TVA. Din aprilie, nici Guvernul nu va mai oferi consumatorilor compensații parțiale pentru consumul de gaze naturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -