sâmbătă, noiembrie 26, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Jurnalist de la Chișinău, reținut de structurile de forță transnistrene 

Acasă Articole Altele Jurnalist de la Chișinău, reținut de structurile de forță transnistrene 
Actualizare /17:55/ NewsMaker.md scrie că Soloviov a fost reținut de MGB timp de cinci ore. Se pare că motivul reținerii ar fi fost lipsa acreditării la CUC. Cei de la MGB au încercat să-i ridice telefoanele, dar jurnalistul a refuzat și le-a deconectat. „S-au comportat ciudat, dar corect”, a spus Soloviov. Ulterior, jurnalistul a fost dus la „hotarul” cu Moldova și „expulzat.”
(17:05) Jurnalistul Vladimir Soloviov, corespondent al publicației ruse „Kommersant” și redactor-șef la NewsMaker.md, a fost scos, în această dimineață, din edificiul unde au loc reuniunile de lucru ale Comisiei Unificate de Control și dus într-o direcție necunoscută de câteva persoane neidentificate.

Incidentul este semnalat de Biroul politici de reintegrare de la Chișinău, potrivit Monitor Media.

Acest incident a avut loc până la sosirea delegației moldovenești la ședința de azi a Comisiei Unificate de Control. Delegația moldoveană a întârziat la ședință din cauza că a fost blocată la intrarea în orașul Bender de „grănicerii” transnistreni.

Ulterior, delegația moldoveană a cerut explicații de la reprezentanții transnistreni în CUC despre situația jurnalistului Vladimir Soloviov. Delegația transnistreană a răspuns sfidător că nu cunoaște nimic și că trebuie să se documenteze.

Vladimir Soloviov  intenționa să realizeze interviuri cu membrii CUC.

Delegația R. Moldova s-a arătat profund îngrijorată inclusiv de această acțiune ilegală a structurilor de forță ale Tiraspolului asupra jurnalistului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -