luni, iulie 22, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Au fost adoptate noi măsuri în contextul asigurării securității energetice a R. Moldova  

Acasă Regiuni Chișinău mun. Au fost adoptate noi măsuri în contextul asigurării securității energetice a R....

Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat mai multe decizii pentru asigurarea securității energetice a R. Moldova.

Cantitățile de energie electrică necesare consumatorilor finali și operatorilor de sistem, vor fi procurate de la  SA „Energocom”, în perioada 1 mai-30 iunie curent. SA „Energocom” va procura necesarul de curent în urma organizării unei licitații, până la data de 22 aprilie. Câștigătorul licitației se va determina în baza celui mai mic preț propus pentru energia electrică, iar în cazul existenței unui singur ofertant, prețul va fi stabilit prin negociere directă.

În cazul majorării prețurilor la energia electrică procurată pe piața angro de către furnizori, care va genera un impact mai mare de 5% asupra veniturilor determinate la aprobarea prețurilor/tarifelor în vigoare, în termen de două zile lucrătoare, furnizorii serviciului vor prezenta la ANRE cererile privind ajustarea prețurilor reglementate de furnizare a energiei electrice către consumatorii finali și a tarifelor de distribuție a energiei electrice. În termen de cinci zile lucrătoare, ANRE va ajusta și publica tarifele de distribuție a energiei electrice și prețurile reglementate de furnizare a energiei electrice către consumatorii finali.

Membrii CSE au mai decis majorarea cu 3.590.539 m3 a volumului de gaz transferat în România și păstrat pentru situații de urgență, astfel aplicând scutirea de la plata drepturilor de export și import a cantităților respective. Volumul total de gaz natural stocat în România va fi  de 18.539.681 m3.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -