miercuri, noiembrie 22, 2023
  • Prima pagină
  • Istorii de succes
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

O gazetă comunitară pentru un sat din raionul Ialoveni. Tinerii jurnaliști au editat-o cu un tiraj de 1.000 de exemplare

Acasă Regiuni Ialoveni O gazetă comunitară pentru un sat din raionul Ialoveni. Tinerii jurnaliști au...

Studenții celei de-a 16-a promoții a Școlii de Jurnalism din Moldova a editat ziarul „Acasă la Răzeni”. Acesta este parte a cursului Jurnalism comunitar.

Publicația comunitară a localității Răzeni din raionul Ialoveni, cu un volum de 12 pagini, a fost realizată de la idee și până la tipar de către discipolii Școlii de Jurnalism. Ziarul oglindește viața omului de la țară, cu problemele și grijile lui cotidiene, cu micile bucurii, speranțe și visuri.

Foto: Școala de Jurnalism

Discipolii Școlii au fost ghidați de instructorii Petru Macovei, director executiv al API, și Angela Ivanesi, designer grafic. Redactora-șefă a ziarului a fost Tatiana Caraman, iar stilizatoare – Oxana Roșca. Tatiana Cazacu s-a ocupat de designul și paginarea ziarului, iar ceilalți cursanți au fost reporteri.

Echipa de studenți a lucrat ca o redacție, fiecare reporter având obligația de realiza cel puțin câte două materiale. Tinerii s-au aflat la Răzeni circa cinci ore, timp în care au realizat interviuri, fotografii, au vorbit cu primarul și viceprimarul, a comunicat Maia Metaxa, directoarea Școlii de Jurnalism.

După editarea ziarului, echipa și-a analizat activitățile, dar și carențele.

„Învățați din greșeli și luați din experiența celor care vin să vă învețe. Asumați-va greșelile”, a spus după editarea numărului Petru Macovei într-o ședință cu redacția ziarului „Acasă la Răzeni”.

Ziarul comunitar „Acasă la Răzeni” a fost editat cu un tiraj de 1.000 de exemplare. Membrii echipei redacționale au făcut-o și pe poștașii, distribuind ziarele printre săteni. Locuitorii din Răzeni au rămas surprinși și emoționați de istoriile pe care le-au citit, or de o asemene atenție din partea jurnaliștilor nu prea au avut parte până acum.

În următorul an academic (2022-2023), studenții Școlii de Jurnalism vor merge într-o altă localitate din Moldova pentru a realiza un ziar comunitar.

Școala de Jurnalism din Moldova a fost creată acum 15 ani cu denumirea inițială de Școala de Studii Avansate în Jurnalism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -