duminică, decembrie 4, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Ambasadorul R. Moldova la București, despre actul de vandalism de la Fălești: un act iresponsabil, barbar și criminal

Acasă Regiuni Chișinău mun. Ambasadorul R. Moldova la București, despre actul de vandalism de la Fălești:...

Ambasadorul R. Moldova la Bucureşti, Victor Chirilă, condamnă acţiunea de vandalizare a Cimitirului eroilor români căzuţi în Al Doilea Război Mondial din Făleşti.

Diplomatul a declarat, pentru AGERPRES, că actul este „iresponsabil, barbar şi criminal” şi „pune în pericol pacea, armonia şi stabilitatea internă a R. Moldova, într-un moment regional destul de periculos pentru securitatea sa”.

„ Acest act de blasfemie nu trebuie lăsat nepedepsit. Autorii acestei crime sunt promotori ai urii, fricii şi lipsei de respect faţă de normele de bază ale unei societăţi civilizate. Ei trebuie identificaţi, investigaţi şi penalizaţi fără întârziere de către organele de ordine şi justiţie”, a menţionat Chirilă.

Cimitirului eroilor români căzuţi în cel de-Al Doilea Război Mondial de la Făleşti a fost vandalizat recent cu însemne pro-ruse şi naziste, iar pe cruci şi pe troiţă au fost desenate svastica şi literele Z şi V, simbolurile agresiunii Rusiei asupra Ucrainei. Nu se cunoaşte data când a avut loc acţiunea, însă localnicii au observat sâmbătă dimineaţă însemnele naziste şi pro-ruse.

În cimitirul de la Făleşti sunt înmormântaţi 299 de eroi căzuţi în Al Doilea Război. Cimitirul Eroilor Români din Făleşti a fost inaugurat în septembrie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -