marți, mai 17, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Revoltător! Act de vandalism în Cimitirul Eroilor Români din Fălești. MAEIE a „condamnat vehement” incidentul

Acasă Fălești Revoltător! Act de vandalism în Cimitirul Eroilor Români din Fălești. MAEIE a...

Persoane neidentificate au vandalizat mai multe monumente funerare din Cimitirul Eroilor Români din Fălești, căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial. Pe cruci au fost inscripționate litera „Z”, „V” (simbolurile invaziei ruse în Ucraina) și svastici. Actul de vandalism a fost condamnat de autoritățile de la Chișinău, dar și de Ambasada României în R. Moldova, informează Jurnalist.md.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a „condamnat vehement” actual de vandalism.

„Vandalizarea acestor monumente funerare reprezintă un atac barbar și o provocare la adresa întregii societăți”, se arată într-un comunicat al MAEIE, care a dat asigurări că instituțiile abilitate vor investiga aceste „cazuri revoltătoare de vandalism”.

Și Ambasada României la Chișinău a condamnat cu fermitate acest „act iresponsabil și provocator” și și-a exprimat încrederea că „autoritățile competente din R. Moldova vor lua măsuri ferme și imediate de identificare și tragere la răspundere a făptașilor”.

În cimitirul de la Fălești sunt înhumați peste 300 de eroi căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial, majoritatea fiind originari din actualul raion Fălești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -