vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Premierul Natalia Gavrilița a ținut prelegeri în Varșovia: „Asta înseamnă familie europeană”

Acasă Articole Altele Premierul Natalia Gavrilița a ținut prelegeri în Varșovia: „Asta înseamnă familie europeană”

În cadrul vizitei oficiale din Varșovia, premierul Natalia Gavrilița a ținut prelegeri la Academia de Studii Diplomatice şi Est-Europene de la Universitatea din Varșovia și la Colegiul Europei.

Oficialul moldovean a vorbit în fața studenților și rectorilor despre pașii întreprinși de Guvern în vederea implementării Acordului de Asociere și progresele obținute după semnarea cererii de aderare la UE.

Mandatul Guvernului Gavrilița potrivit prim-ministrei, este unul de o înaltă responsabilitate, orientat spre combaterea corupției, bună guvernare și dezvoltare economică.

„Pentru prima dată în ultimii 12 ani, atât Parlamentul, Președinția, cât și Guvernul sunt aliniate și conduc țara în aceeași direcție, una care reflectă voința majorității covârșitoare a poporului moldovenesc – de a fi parte din familia europeană. Chiar dacă ara noastră se confruntă cu o criză umanitară și economică fără precedent, suntem determinați să continuăm reforma inițiată în sectorul justiției, care înseamnă și o reformă socială, dar și una economică. Un sistem de justiție echitabil, independent și responsabil este fundamentul democrației”, a spus Natalia Gavrilița.

Natalia Gavrilița a vorbit despre mobilizarea extraordinară a societății, agenților economici, a partenerilor externi și despre reacția promptă a Guvernului în vederea gestionării și fluxului de refugiați ucraineni.

„R. Moldova, la fel ca și Polonia, a primit un număr record de cetățeni ucraineni, care fug și în continuare din calea războiului. Condamnăm dur acțiunile care se petrec în țara vecină și optăm pentru pace și soluționarea conflictului pe cale diplomatică. Suntem recunoscători pentru susținerea oferită de partenerii noștri din Uniunea Europeană, care în aceste vremuri dificile, marcate de criză și incertitudine, dau dovadă de solidaritate și ne oferă mult sprijin. Asta înseamnă familie europeană”, a mai spus prim-ministra.

Studenții ambelor Universități s-au interesat despre acțiunile Guvernului de la Chișinău în vederea depășirii crizei economie și umanitare. Unii au cerut prim-ministrei sfaturi despre calitățile profesionale și personale pe care ar trebui să le întrunească un bun demnitar de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -