joi, septembrie 21, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Un nou suport imediat din partea UE pentru comunitățile din Moldova care ajută refugiații din Ucraina

Acasă Regiuni Chișinău mun. Un nou suport imediat din partea UE pentru comunitățile din Moldova care...

Uniunea Europeană oferă 130 de mii de euro, prin intermediul programului său „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, pentru susținerea răspunsului autorităților și comunităților-gazdă la necesitățile refugiaților din Ucraina care ajung în R. Moldova.

Cu sprijinul Platformei Sănătate creată în cadrul programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, 1.500 de refugiați cazați temporar pe ambele maluri ale râului Nistru vor beneficia de seturi sanitare. Acestea includ echipamente de protecție personală, medicamente de primă necesitate, inclusiv pentru persoanele cu diabet. Vor mai fi oferite paturi, cuverturi, lenjerie de pat, perne.

Platforma Sănătate a mobilizat în sprijinul refugiaților șase echipe de voluntari formate din câte cinci persoane. De asemenea, refugiații din Ucraina vor putea apela la consultații medicale și psihologice.

Chiar din primele zile de la declanșarea agresiunii față de Ucraina, au fost donate zece aeroterme pe motorină centrului de triere a refugiaților din Palanca, situat la frontiera cu Ucraina.

Centrul regional pentru reabilitarea victimelor violenței în familie din Autonomia Găgăuză, care oferă adăpost inclusiv refugiaților, a primit 20 de unități de echipamente și obiecte de uz casnic, care să le permită refugiaților să se simtă mai confortabil.

Profesori, psihologi și educatori de pe ambele maluri vor fi implicați în cadrul Platformei Educație și vor organiza activități educative pentru aproximativ 250 de copiii din Ucraina.

Programul „Măsuri de Promovare a Încrederii” este finanțat de UE și implementat de PNUD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -