luni, aprilie 15, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

A fost formată Comisia de evaluare a judecătorilor și procurilor

Acasă Articole Altele A fost formată Comisia de evaluare a judecătorilor și procurilor

A fost formată Comisia de evaluare a judecătorilor și procurilor

Parlamentul i-a numit, astăzi, pe cei șase membri ai Comisiei independente de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor.

Aceștia sunt Nadejda Hriptievschi, Tatiana Răducanu, Vitalie Miron (foto) – desemnați la propunerea fracțiunilor parlamentare și Victoria Henley, Nona Tsotoria, Herman Von Hebel – desemnați la propunerea partenerilor de dezvoltare.

Comisia independentă de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor, potrivit legislației, este formată din șase membri. Trei membri, cetățeni ai R. Moldova, sunt desemnați la propunerea fracțiunilor parlamentare, cu respectarea reprezentării proporționale a majorității și a opoziției, aprobați cu votul a 3/5 din deputații aleși. Alți trei membri sunt desemnați la propunerea partenerilor de dezvoltare, aprobați cu votul a 3/5 din deputații aleși.

Comisia nou aleasă urmează să evalueze candidații pentru CSM și CSP, iar din toamnă va fi inițiat un proces de durată în care vor evaluați toți magistrații și procurorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -