duminică, noiembrie 27, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Mai mulți refugiați ucraineni în Moldova revin în patria lor, iar relațiile comerciale moldo-ucrainene se restabilesc treptat

Acasă Regiuni Ocnița Mai mulți refugiați ucraineni în Moldova revin în patria lor, iar relațiile...

 

Fluxul persoanelor care traversează frontiera de stat Otaci s-a diminuat în ultima perioadă, iar mai mulți cetățeni ucraineni se întorc la casele lor, fiind înregistrată o creștere pe direcția de ieșire din R. Moldova. Sunt raportate primele semne de restabilire treptată a relațiilor comerciale dintre Moldova și Ucraina.

Despre aceasta informează Guvernul.

Informația respectivă i-a fost prezentată astăzi premierului Natalia Gavrilița, în cadrul vizitei la vama Otaci, care încă de la începutul războiului din Ucraina a fost una dintre cele mai aglomerate. De la începutul războiului și până acum, în postul vamal Otaci au fost înregistrate circa 115 mii de traversări, dintre care 89 mii pe direcția intrare în R. Moldova.

Natalia Gavrilița a fost informată și despre relațiile comerciale cu Ucraina, care se restabilesc treptat.

Directorul Serviciului Vamal, Igor Talmazan, a spus că o parte din mărfuri care urmau să ajungă în R. Moldova mai rămân blocate în țara vecină, fiind negociate în continuare posibilitățile de import ale acestora în țara noastră.

Poliția de Frontieră a informat că astăzi a fost consemnat un număr total de 8.172 de treceri, dintre care 3.380 pe direcția intrare în R. Moldova și alte 4.792 de treceri la ieșire din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -