sâmbătă, iulie 20, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Socialiștii și comuniștii vor capul lui Armașu

Acasă Regiuni Chișinău mun. Socialiștii și comuniștii vor capul lui Armașu

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a înregistrat în Parlament un proiect de hotărâre prin care se înaintează votul de neîncredere conducerii Băncii Naționale a Moldovei (BNM).

Despre aceasta a anunțat vicepreședintele Parlamentului, socialistul Vlad Batrâncea, la sfârșitul audierilor guvernatorului BNM, Octavian Armașu.

Bătrâncea a acuzat că BNM apără interesele băncilor comerciale și nu a cetățenilor

„Economia se duce în jos, agenții economici vor pierde 2 mlrd lei, iar băncile comerciale vor câștiga cel puțin jumătate de miliard de lei în plus datorită jocurilor dintre bănci și BNM”, a declarat deputatul Batrâncea.

Acesta a mai acuzat BNM de impunerea unei politicii monetare proaste, care a făcut ca „R Moldova să devină campionul continentului la inflație”. Banca Centrală, potrivit lui Bătrâncea, a aplicat măsuri draconice, în loc să vină cu măsuri de stimulare.

Amintim că Octavian Armașu, guvernatorul BNM, a fost convocat azi în Parlament pentru a da explicații la evenimentele de pe piața valutară și micșorarea activelor oficiale de rezervă ale Băncii Centrale cu circa 650 mil. USD. Armașu a informat activele oficiale de rezervă ale BNM se cifrează acum la 3,426 mlrd. USD față de nivelul maxim înregistrat în octombrie 2021, când activele erau de 4,073 mlrd. USD. Intervențiile BNM pe piața valutară, care au condus la scăderea activelor oficiale de rezervă, au fost necesare pe fondul a două șocuri externe – criza pe piața resurselor energetică și războiul din Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -