vineri, aprilie 19, 2024
  • Prima pagină
  • Istorii de succes
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

FOTO. La Mihăileni, există un Centru salvator pentru 31 de persoane social vulnerabile și 30 de refugiați din Ucraina

Acasă Regiuni Chișinău mun. FOTO. La Mihăileni, există un Centru salvator pentru 31 de persoane social...

31 de persoane social vulnerabile – pensionari țintuiți la pat și persoane cu dizabilități – din satul Mihăileni, raionul Râșcani, au parte, zilnic, de un prânz cald, livrat la domiciliu.

Asta se datorează implicării și responsabilității civice a angajaților Centrului Multifuncțional „Dumitru Mustață”, care zi de zi au grijă să-i asigure cu hrană pe cei mai triști ca noi. Meniul se face cu grijă, iar cu fiecare beneficiar a fost semnată o anchetă socială, care, de regulă, este completată la domiciliul beneficiarului de către sau în prezența asistentului social.

„Cu atâta bucurie sunt întâmpinată de către beneficiarii cărora le livrăm prânzul. Altcineva nu are cine să le deschidă ușa. Sunt persoane care chiar au mare nevoie de ajutorul nostru”, menționează Eugenia Saftiuc, bucătăreasa și persoana responsabilă de transportare a prânzurilor.

În sensul ajutorării celor 31 de beneficiari, Centrul Multifuncțional „Dumitru Mustață” are o strânsă colaborare cu primăria Mihăileni.

,,Primăria ne-a oferit o mașină pentru a ne facilita livrările și a ajunge la toți la timp cu mâncare caldă”, susține Tamara Obadă, directoarea centrului.

Centrul Multifuncțional „Dumitru Mustață” implementează proiectul „Asistență pentru perioada rece a anului pentru cei mai vulnerabili în R. Moldova”, finanțat de Organizația de Cruce Roșie din Elveția și realizat în parteneriat cu Asociația „CASMED” și Primăria Mihăileni.

În cadrul Centrului Multifuncțional „Dumitru Mustață” din Mihăileni activează ca centrul de zi pentru bătrâni. Aici, acestora li se oferă posibilități de întremare, masaj, terapie și altele. De asemenea, aici ei sunt hrăniți.

În prezent, Centrul Multifuncțional „Dumitru Mustață” acordă suport și cazare și pentru 30 de persoane refugiate din Ucraina. Amintim că, recent, membrii  organizației locale „Tinerii Mihăilenari” au identificat problemele cu care se confruntă refugiații ucraineni găzduiți în localitatea și s-au mobilizat pentru o acțiune în susținerea lor.

Nicoleta ALBOT,
corespondentă comunitară, s. Mihăileni, Râșcani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -