sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Comunică sau nu Maia Sandu cu liderii de la Kiev și Moscova? Ce spune șefa statului

Acasă Articole Altele Comunică sau nu Maia Sandu cu liderii de la Kiev și Moscova?...

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a spus că a avut acum câteva zile o discuție cu omologul său de la Kiev, Volodimir Zelenski. Totodată, de la începutul războiului din Ucraina, autoritățile de la Chișinăul nu au comunicat în vreun fel cu reprezentanții Rusiei, informează Jurnalist.md.

„Am avut acum câteva zile o discuție cu președintele Zelenski cu care am discutat despre criza refugiaților, despre ceea ce facem pentru ei”, a răspuns laconic Maia Sandu, fiind întrebată într-o emisiune de la postul public de televiziune despre ce au discutat cei doi lideri.

Totodată, Maia Sandu a spus, în aceeași emisiune, că de la începutul războiului nu a existat vreun dialog cu autoritățile ruse.

„Nu am avut nici o comunicare la nivel înalt în această perioadă de când a început războiul. Urmau să aibă loc niște discuții pe problema furnizării gazelor naturale, deoarece trebuia să aibă loc un audit al datorilor. Din câte știu, nu a fost nici o discuție nici la nivelul ministerului responsabil de problema gazelor și nici la nivelul altor ministere”, a spus președinta Sandu.

Cât despre multele vizite la Chișinău ale unor demnitari din spațiul comunitar, Maia Sandu a declarat că este un semnal de sprijin și admirație față de solidaritatea și generozitatea noastră în raport cu refugiații ucraineni. Șefa statului a spus că se discută și unele aspecte economice cu oficialii europeni, deoarece R. Moldova a fost afectată economic de războiul din Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -