sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Trei străzi din zona istorică a Chișinăului intră în reparații majore din aprilie. Lucrările vor dura 18 luni

Acasă Articole Accesibilitatea infrastructurii şi clădirilor Trei străzi din zona istorică a Chișinăului intră în reparații majore din...

Primăria Chișinău informează că la începutul lunii aprilie vor începe lucrările de reabilitare integrală a infrastructurii străzilor Tighina, Alexandru cel Bun și 31 August 1989 din zona istorică a Capitalei.

Potrivit lui Vitalie Mihalache, șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, strada 31 August 1989 va fi transformată în „Coridor Verde”, aceasta presupunând schimbarea categoriei din stradă cu prioritate pentru automobile, în stradă pe care pietonii, bicicliștii și automobiliștii au aceleași drepturi.

Lucrările se vor desfășura în cadrul Pachetului doi al proiectului „Reabilitarea străzilor centrale și modernizarea iluminatului public din Chișinău”, finanțat de BERD, BEI și Fondului Special de Energie Verde al BERD. Valoarea totală a proiectului este de 11,8 mil. de euro.

Lucrările urmează a fi realizate timp de 18 luni.

Anterior, pe cele trei străzi au fost executate lucrări de reabilitare a rețelelor inginerești subterane de apeduct și canalizare. Acestea au costat 9,5 mil. de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -