duminică, noiembrie 27, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Șeful diplomației de la București: susținem construirea unui depozit de gaz al R. Moldova în România

Acasă Articole Altele Șeful diplomației de la București: susținem construirea unui depozit de gaz al...

România cere Uniunii Europene mai mult sprijin pentru R. Moldova, atât pentru a face față valului de refugiați de război din Ucraina, cât și în perspectiva aderării la UE. Țara noastră este dispusă să participe la securitatea energetică a Moldovei prin construirea unui depozit de gaze pe teritoriul României, a declarat luni ministrul de Externe Bogdan Aurescu, înaintea întâlnirii miniștrilor de Externe din UE.

Între altele, șeful diplomației de București a spus că România sprijină aderarea R. Moldova la UE, alături de Ucraina și Georgia, iar partea română este dispusă să contribuie la securitatea energetică a Moldovei, prin construirea unui depozit de gaze pe teritoriul României.

„Toate cele trei țări merită calitatea de stat membru în familia europeană, iar aceasta nu este doar o solicitare circumstanțială venită din partea Republicii Moldova, de exemplu. Conducerea de la Chișinău este foarte angajată în ceea ce privește procesul de reformă, procesul de reformă democratică și drumul european. (…) Avem disponibilitatea de a găzdui, în depozitele noastre, gaz din R. Moldova, și de a construi, pe termen mediu, un depozit de gaz al R. Moldova pe teritoriul României”, a explicat Bogdan Aurescu, potrivit digi24.ro.

Aurescu a mai spus că România sprijină organizarea, pe 5 aprilie, la Berlin, împreună cu Germania și Franța, a unei Conferințe de sprijin pentru R. Moldova, cu scopul creării unei Platforme de Sprijin („Moldova Support Platform”) și de a încuraja acordarea de mai mult ajutor Chișinăuluia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -