marți, noiembrie 29, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Președintele Poloniei, la Chișinău: Moldova este parte a Europei geografic, dar ne dorim ca ea să devină și în sens politic

Acasă Articole Altele Președintele Poloniei, la Chișinău: Moldova este parte a Europei geografic, dar ne...

Aflat în vizită la Chișinău, președintele polonez, Andrzej Duda, a transmis un mesaj puternic de susținere a R. Moldova în parcursul său european. Duda a declarat că R. Moldova trebuie să fie parte a Europei nu doar geografic, ci și politic, iar Varșovia va susține solicitările Chișinău ca piețele europene să se deschidă pentru produsele moldovenești, transmite Jurnalist.md.

Într-o conferință de presă comună cu președinta Maia Sandu, Andrzej Duda a mulțumit moldovenilor pentru ajutorul pe care îl acordă refugiaților ucraineni.

Polonia va sprijini Moldova, a spus șeful statului polonez. Oficialul a anunțat că Guvernul de la Varșovia va oferi un credit de 20 mil. de euro fără dobândă pentru a face față provocărilor.

„Am asigurat-o pe președinta Sandu că voi discuta cu liderii ca piețele europene să se deschidă mai larg pentru produsele moldovenești, pentru ca Moldova să poată exporta și să-și crească economia”, a declarat președintele Poloniei.

Oficialul a accentuat că Varșovia va susține parcursul european al R. Moldova.

„Suntem pentru politica ușilor deschise”, a evidențiat Duda.

„Moldova este parte a Europei geografic, dar ne dorim ca ea să devină și în sens politic”, a declarat Andrzej Duda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -