vineri, martie 29, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Expertiza judiciară sau extrajudiciară poate deveni gratuită pentru persoanele cu probleme de sănătate mintală grave

Acasă Regiuni Chișinău mun. Expertiza judiciară sau extrajudiciară poate deveni gratuită pentru persoanele cu probleme de...

În R. Moldova, persoanele care suferă de boli psihice grave vor beneficia de expertiză judiciară sau extrajudiciară gratuită. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost votat, recent, în prima lectură, de membrii Parlamentului.

„Prin acest proiect, venim să eliminăm o discrepanță existentă în legislație și să stabilim foarte clar că această expertiză va fi achitată, în cazul persoanelor care suferă de boli psihice grave, din contul statului”, a afirmat autoarea inițiativei legislative, deputata Ana Racu.

Documentul are scopul de îmbunătățire a sistemului de ocrotire judiciară, prin furnizarea gratuită a expertizei judiciare și extrajudiciară persoanelor care suferă de boli psihice grave. Pentru asta, sunt prognozate cheltuieli anuale în valoare de aproximativ 400 de mii de lei.

Conform datelor oficial, anual sunt elaborate până la 28 de expertize judiciare în cadrul proceselor civile și 300 de expertize extrajudiciare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -