luni, noiembrie 28, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Diplomația de la Chișinău i-a adus la cunoștință ambasadorului rus poziția Moldovei la „acest subiect”

Acasă Articole Altele Diplomația de la Chișinău i-a adus la cunoștință ambasadorului rus poziția Moldovei...

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) l-a invitat azi pe ambasadorul rus, Oleg Vasnețov, pentru a-i comunica poziția Chișinăului referitor la pretinsele „cazuri de discriminare” a cetățenilor ruși pe teritoriul R. Moldova.

Despre faptul că ambasadorul rus a fost azi la MAEIE a menționat Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al ministerului.

„Astăzi, la sediul MAEIE, ambasadorului Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, i-a fost adusă la cunoștință poziția autorităților la acest subiect”, a notat Vodă într-un comentariu la o postare de-a sa pe Facebook în care asigura că „R. Moldova este un model în regiune pentru conviețuirea în pace și siguranță între toți locuitorii ei, indiferent de proveniența etnică asumată de către aceștia.”

Daniel Vodă menționa că nu au fost înregistrate cazuri de discriminare, mai ales pe criterii de apartenența etnică, iar orice cetățean, care se simte discriminat, se poate adresa la Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și egalității de șanse (inclusiv la nr. de telefon: 0-8003-3388).

Precizăm că, ieri, ambasada rusă la Chișinău a scris că ar fi devenit frecvente cazurile de discriminare a cetățenilor ruși, iar cu această ocazie a chemat ca fiecare dintre ele să fie raportate pe o adresă electronică creată de misiunea diplomatică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -