marți, mai 21, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Starea de urgență în sănătate publică a fost extinsă până la 15 aprilie. În Moldova, au fost relaxate mai multe măsuri

Acasă Regiuni Chișinău mun. Starea de urgență în sănătate publică a fost extinsă până la 15...

Starea de urgență în sănătate publică, instituită în Moldova la 9 septembrie 2021, a fost prelungită până pe 15 aprilie inclusiv, pe întreg teritoriul R. Moldova.

Decizia a fost luată azi de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

O serie de măsuri de sănătate publică însă au fost ajustate în contextul „reducerii considerabile” a numărului de cazuri de Covid-19. Din 16 martie, purtarea măștilor de protecție va fi obligatorie doar în transportul public, instituțiile medico-sanitare, instituțiile de plasament, unitățile comerciale cu amănuntul, centrele comerciale și farmacii. Specialiștii în sănătate publică recomandă, în continuare, cetățenilor să poarte măștile în toate spațiile publice închise, în special în cele de uz comun și zonele cu potențial de aglomerare. Pentru a se proteja de infectarea cu SARS-CoV-2, persoanele sunt îndemnate să respecte regulile de igienă respiratorie și igiena mâinilor.

CNESP a mai decis să excludă obligativitatea prezentării certificatului COVID la intrarea în toate spațiile închise. Toate evenimentele private, precum nunți, botezuri, vor putea fi organizate fără limitarea numărului de invitați/spectatori etc. Dispar și limitările privind numărul de clienți în unități de alimentație publică, teatre, cinematografe, săli de spectacol, centre de sport/fitness sau zone de agrement.  Evenimentele mari în aer liber, precum festivalurile, dar și cele sportive, se vor putea desfășura fără restricții privind numărul spectatorilor.

O altă decizie a CNESP vizează accesul pe teritoriul R. Moldova. Intrarea va fi permisă atât cetățenilor R. Moldova, cât și celor străini fără prezentarea certificatului COVID. Toate măsurile de relaxare prevăzute vor intra în vigoare din 16 martie, ora 24.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -