duminică, noiembrie 27, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

„Moldovagaz” a achitat integral consumul de gaze pentru luna februarie. Moldovenii au ars gaz în sumă de peste 2,5 mlrd. lei

Acasă Regiuni Chișinău mun. „Moldovagaz” a achitat integral consumul de gaze pentru luna februarie. Moldovenii au...

SA „Moldovagaz” a achitat integral plățile către concernul rus „Gazprom” pentru consumul de gaze naturale pentru luna februarie, informează Jurnalist.md.

Potrivit șefului „Moldovagaz”, Vadim Ceban, până pe data de 21 martie, compania trebuie să transfere în avans către „Gazprom” suma de 43 mil. USD pentru jumătate din consumul pentru luna martie.

Volumul consumului de gaze naturale în luna februarie a constituit 136,9 mil. metri cubi, ceea ce este cu 26,2 % mai puțin în comparație cu aceeași perioadă a anului 2021. Fața de luna ianuarie a.c., acest indicator a scăzut cu 50,8 mil. de metri cubi sau cca 27,1%.

Rata de achitare a facturilor printre consumatorii casnici a fost de 92.2% din sumele facturate, iar printre cea consumatorilor noncasnici – 97,1%.

În total, nivelul de achitare a consumului de gaze naturale în luna februarie a atins cifra de 2,558 miliarde de lei, sumă ce acoperă 96% din volumul furnizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -