marți, noiembrie 21, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Popescu cere urgentarea suportului extern pentru refugiați

Acasă Regiuni Chișinău mun. Popescu cere urgentarea suportului extern pentru refugiați

Șeful diplomației de la Chișinău Nicu Popescu a discutat, în format online, cu șefii misiunilor diplomatice moldovene în străinătate, în cadrul căreia s-a referit la necesitatea mobilizării suportului extern pentru gestionarea eficientă a fluxurilor de refugiați ajunși în R. Moldova ca urmare a războiului din Ucraina.

„Am discutat și despre coordonarea cât mai eficientă a eforturilor comune cu partenerii străini în vederea realocării refugiaților spre țările care și-au comunicat disponibilitatea de a le oferi ajutor în actuala criză umanitară din regiune”, a spus ministrul Popescu.

Diplomații s-au referit la necesitatea identificării suportului bugetar direct pentru asigurarea rezilienței economice, precum și la posibilitatea de a reorienta exporturile, în special de mere, spre piețe alternative.

„După depunerea cererii noastre de aderare la UE, știm foarte bine că avem multe teme pe acasă pe care trebuie să le realizăm pe plan intern în sprijinul cursului ireversibil în spațiul european”, a menționat Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -