miercuri, mai 22, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Parlamentul a eliminat obligativitatea evaluării extraordinare pentru judecătorii al căror mandat a expirat sau urmează să expire până la 1 aprilie 2022

Acasă Regiuni Chișinău mun. Parlamentul a eliminat obligativitatea evaluării extraordinare pentru judecătorii al căror mandat a...

Judecătorii al căror mandat inițial de cinci ani a expirat sau va expira până la data de 1 aprilie a.c. vor avea posibilitatea să fie numiți până la atingerea plafonului de vârstă, în baza evaluării ordinare efectuate o dată la trei ani.

Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat în două lecturi cu votul a 86 de deputați.

Potrivit documentului, se exclude obligativitatea evaluării extraordinare pentru judecătorii mandatul cărora a expirat sau urmează să expire. Respectiv, Consiliul Superior al Magistraturii urmează să trimită propunerile cu privire la numirile până la atingerea plafonului de vârstă către Președintele R. Moldova, care confirmă sau respinge candidatura.

În prezent, în sistem sunt circa 60 de judecători al căror mandat inițial de cinci ani a expirat sau urmează să expire până la 1 aprilie 2022.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -