marți, mai 21, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Parlamentul se convoacă azi în ședință plenară. Ce legi va adopta

Acasă Regiuni Chișinău mun. Parlamentul se convoacă azi în ședință plenară. Ce legi va adopta

Parlamentul se întrunește într-o nouă ședință plenară din cadrul sesiunii ordinare de primăvară din acest an. 

Ședința plenară va începe la ora 10:00.

Astăzi, deputații vor examina mai multe proiecte de lege în lectura a doua. Printre acestea sunt proiectele de lege cu privire la producerea, comercializarea și utilizarea materialului forestier de reproducere; pentru ratificarea Acordului multilateral al autorităților competente pentru schimbul automat de informații privind conturile financiare; pentru modificarea Codului muncii și Codului educației; pentru modificarea Legii privind protecția mediului înconjurător, Legii regnului animal și Legii privind protecția aerului atmosferic.

În lectura a doua, urmează a fi examinate modificările la Codul vamal și la Codul funciar al R. Moldova.

De asemenea, vor fi propuse spre dezbateri proiectele de lege pentru modificarea Regulamentului Parlamentului; Codului de procedură civilă și Legii insolvabilității; Codului serviciilor media audiovizuale și Legii comunicațiilor electronice.

În prima lectură vor fi examinate proiectele pentru ratificarea Acordurilor cu România privind asistența de 100 de milioane de euro și cel privind construcția podului de frontieră; proiectul de lege pentru modificarea Codului muncii și Legii cu privire la asigurarea de șanse între femei și bărbați; proiectul privind modificarea Legii privind sistemul public de pensii și Legii cu privire la ajutorul social.

Urmează a fi supus dezbaterilor proiectul de lege privind susținerea participanților la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței R. Moldova și a membrilor familiilor lor în contextul comemorării a 30 ani de la războiul de pe Nistru.

Vor fi examinate și alte acte normative importante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -