marți, noiembrie 29, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

R. Moldova își deschide spațiul aerian pentru evacuarea refugiaților din Ucraina

Acasă Regiuni Chișinău mun. R. Moldova își deschide spațiul aerian pentru evacuarea refugiaților din Ucraina

Autoritatea Aeronautică Civilă de la Chișinău a anunțat despre organizarea unor curse aeriene neregulate  „în scopul facilitării circulației refugiaților ce au intrat în R. Moldova din Ucraina”.

Astfel, refugiații care intenționează să migreze spre o altă țară, au posibilitatea să se înregistreze prin completarea Formularului on-line accesând pagina oficială a Autorității Aeronautice Civile (www.caa.md/repatriere). De asemenea, înregistrarea solicitanților poate fi făcută prin telefon, la numerele: 022-823-500 și 022-823-587, telefoane vor disponibile începând de luni 7 martie, între orele 08:00-18:00.

AAC menționează că solicitările vor fi prelucrate într-o bază de date, care va furniza informații în timp real despre probabilitatea operării în cel mai scurt timp a zborului de evacuare. La etapa când pe o destinație se va atesta cel puțin 150 persoane, Autoritatea Aeronautică Civilă va demara un concurs de selectare a companiei aeriene care va executa zborul de evacuare.

Anunțul concursului pentru selectarea operatorului aerian care va opera cursa, va fi publicat pe pagina oficială a Autorității Aeronautice Civile. Câștigătorul va fi desemnat în baza celui mai mic preț oferit per fotoliu (cu toate taxele incluse).

Operatorul aerian desemnat va avea la dispoziție 48 ore pentru a informa toți solicitanții de executarea zborului de evacuare pe destinația respectivă, comercializarea biletelor și transportarea lor. Cursele aeriene sunt comerciale, costurile fiind acoperite de solicitanți, iar pasagerii trebuie să dețină actele de călătorie valabile pentru țara de destinație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -