luni, aprilie 15, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Ministrul Spătari: mobilizarea și solidaritatea de care dau dovadă moldovenii este senzațională

Acasă Regiuni Chișinău mun. Ministrul Spătari: mobilizarea și solidaritatea de care dau dovadă moldovenii este senzațională

„Fluxul de refugiați din Ucraina este o mare provocare pentru țara noastră. Nu am mai avut o astfel de încercare în trecut. Dar mobilizarea și solidaritatea de care dă dovadă societatea noastră este de-a dreptul senzațională”, susține Marcel Spătari, ministrul Muncii și Protecției Sociale.

Potrivit ministrului, mii de ucrainieni sunt găzduiți de familii de moldoveni, iar sute de voluntari moldoveni ajută familiile de ucrainieni să se adapteze.

La Moldexpo sunt plasate în jur de 150 de persoane refugiate din Ucraina — inclusiv zeci de copii — și în jur de 60 de persoane care au fost blocate în R. Moldova din cauza închiderii spațiului aerian.

„O mulțime de moldoveni au venit la Moldexpo și au umplut, practic, depozitele cu ajutor material. Aceste ajutoare vor fi redirecționate și către alte locuri unde vor fi plasați refugiații”, a anunțat ministrul.

Sindicatele, Universitatea de Stat, Moldtelecom, Agenția Proprietății Publice, Ministerul Educației și-au arătat disponibilitatea să aloce edificii pentru organizarea următoarelor centre de plasament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -