vineri, mai 17, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Spitalul Raional Cahul are un nou șef

Acasă Regiuni Cahul Spitalul Raional Cahul are un nou șef

Șeful Centrului perinatologic al Spitalului Raional Cahul, Vasile Rotaru, este câștigătorul concursului pentru funcția de director al instituției.

La concurs au participat trei candidați.

Vasile Rotaru are 57 de ani și din anul 1988 lucrează în cadrul Spitalului Raional Cahul ca medic obstetrician-ginecolog. Din anul 2000, odată cu crearea Centrului Perinatologic, este șeful Maternității din Cahul.

Nou director al SR Cahul spune că își propune în următorii cinci ani să sporească, în primul rând, eficacitatea serviciilor medicale.

„Unul din principalele obiective este modernizarea infrastructurii spitalicești, în concordanță cu cerințele medicale. Avem probleme cu amplasarea secțiilor. La noi de doi ani de zile nu funcționează secția de îngrijiri cronice, din cauza pandemiei Covid-19. Aceasta este o problemă stringentă, pe care trebuie să o rezolvăm”, a spus Vasile Rotaru pentru Sănătate Info.

Noul manager a mai spus că un alt obiectiv este atragerea investițiilor în dezvoltarea instituției, inclusiv prin proiecte transfrontaliere cu România.

O problemă a spitalului din Cahul este că un sfert din numărul angajaților sunt de vârstă pensionară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -