marți, mai 17, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Vicepremierul Popescu a discutat cu omologul său de la Kiev: amenințările militare sunt contrare normelor internaționale

Acasă Articole Altele Vicepremierul Popescu a discutat cu omologul său de la Kiev: amenințările militare...

Viceprim-ministrul, ministrul de externe, Nicu Popescu a purtat o convorbire telefonică cu omologul său ucrainean Dmytro Kuleba în contextul situației regionale. Ambii miniștri și-au exprimat îngrijorările în legătură cu tensiunile crescânde urmare a concentrării de trupe ruse la granița cu Ucraina.

„Rămâne de neclintit sprijinul reciproc pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova și Ucrainei în cadrul frontierelor noastre recunoscute la nivel internațional”, a spus Nicu Popescu.

Vicepremierul moldovean a reiterat ferma convingere a autorităților de la Chișinău că orice acțiuni violente și amenințări cu utilizarea forțelor militare sunt contrare dreptului și normelor internaționale.

Dmytro Kuleba a scris pe contul său de Twitter că a discutat discuta cu Nicu Popescu referitor la amenințările rusești, situația de securitate de-a lungul graniței cu Ucraina și în regiunea transnistreană a Moldovei. „Suntem recunoscători prietenilor moldoveni pentru solidaritatea lor cu Ucraina. Continuăm să ne coordonăm îndeaproape acțiunile”, a notat șeful diplomației de la Kiev.

Sâmbătă, diplomația de la Chișinău a anunțat că ambasada R. Moldova la Kiev monitorizează cu atenție evoluțiile din Ucraina și că atât ambasada, cât și Consulatul de la Odesa, își desfășoară activitatea în regim obișnuit.

„În cazul evoluțiilor îngrijorătoare, misiunea noastră diplomatică dispune de planuri necesare de acțiuni. De asemenea, se menține legătura permanentă cu cetățenii moldoveni participanți la Misiune specială de monitorizare a OSCE în Ucraina și conaționalii care contactează ambasada pentru suport informațional”, mai arăta diplomația de la Chișinău.

Ministerul a recomandat cetățenilor moldoveni să urmărească cu prioritate anunțurile autorităților și informațiile oficiale difuzate de surse credibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -