vineri, septembrie 22, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Curentul s-ar putea scumpi de săptămâna viitoare

Acasă Regiuni Chișinău mun. Curentul s-ar putea scumpi de săptămâna viitoare

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat proiectele de hotărâre, care ar urma să fie examinate și aprobate în cadrul ședinței de miercuri, 16 februarie.

Pentru consumatorii  racordați la rețeaua de tensiune joasă a furnizorului Premier Energy, tariful ar urma să fie majorat  cu până la 2 lei și 16 bani/kWh  față de 1,51 lei cât se achită în prezent. Pentru consumatorii racordați la rețeaua de tensiune medie, tariful ar putea crește până la 1 leu și 84 de bani, iar pentru cei racordați le rețeaua de înaltă tensiune, se propune spre aprobare un tarif de 1,72 lei, scrie tv8.md

În ianuarie curent, cel mai mare furnizor și distribuitor de energie electrică din Republica Moldova solicita aproape dublarea tarifului – până la 2,78 lei/kWh pentru consumatorii casnici.

În ședința din 16 februarie se planifică și revizuirea tarifelor pentru energia furnizată de RED Nord. Respectiv, tariful kWh  pentru consumatorii racordați la rețeaua de tensiune joasă ar putea crește până la 2 lei și 42 de bani, iar tariful pentru consumatorii racordați la  rețeaua de tensiune medie – până la  1,83 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -